Je ontwikkeling testen

Je ontwikkeling testen

Gemeenten kunnen een ontwikkelassessment inzetten om informatie te verzamelen over hoe je het doet op je werkplek. Het ontwikkelassessment geeft een beeld over jouw functioneren in een werkomgeving. Het brengt in kaart wat je sterke punten en ontwikkelpunten zijn. Het ontwikkelassessment doorloop je vaak meerdere keren. Op die manier kunnen gemeenten bijhouden of en hoe je je ontwikkelt, wat voor soort werk bij je past en waar je goed in bent.

Een ontwikkelassessment is geen selectie-assessment

Let op! Een ontwikkelassessment is niet hetzelfde als een selectie-assessment. Er bestaan allemaal verschillende soort assessments. Het selectie-assessment kunnen bedrijven inzetten tijdens een sollicitatieprocedure. Zij doen dat om te testen of mensen geschikt zijn voor de functie. Een ontwikkelassessment is echt bedoeld om te kijken hoe je je ontwikkelt op een werkplek. 

Assessment of praktijkdiagnose

Bij gemeenten wordt een ontwikkelassessment ook wel eens een assessment of praktijkdiagnose genoemd. Met een (ontwikkel)assessment of praktijkdiagnose wordt geen medische of klinische diagnose gesteld, zoals bij een psycholoog of (huis)arts. Het zijn werkdiagnoses die iets zeggen over hoe jij het doet op een werkplek. 

Verschillende soorten ontwikkelassessments

Er bestaan verschillende ontwikkelassessments. Gemeenten kiezen zelf of ze een ontwikkelassessment gebruiken en welke. 

Assessments bij jouw gemeente

Als je wilt weten welke assessments jouw gemeente inzet, kun je dit navragen bij je gemeente.