Melba Assessment Instrument

Type

Ontwikkelassessment

Doel

Van niet- werk naar werk

Een ontwikkelassessment laat zien hoe je het doet in een werkomgeving en wat je sterke punten en ontwikkelpunten zijn. Op die manier kunnen professionals volgen hoe je je ontwikkelt, wat voor soort werk bij je past en waar je goed in bent.

Korte omschrijving

Met een ontwikkelassessment krijgen professionals inzicht in je vaardigheden en zien ze hoe het gaat in een werkomgeving. Wat heb je nodig om het beste uit jezelf te halen en wat vind je zelf van het werk?

Melba is een ontwikkelassessment voor mensen met een arbeidsbeperking. Het assessment bekijkt 29 kenmerken die te maken hebben met wat je kan, hoe je omgaat met andere mensen en met je werk. Die 29 kenmerken noemen ze sleutelkwalificaties.

Melba is ook bedoeld om te bepalen hoe die sleutelkwalificaties eruit zien voor een werkomgeving. Met Melba kijkt een professional wat je precies moet kunnen voor een bepaalde werkplek en of een werkplek bij je past.

Doelgroep:

Iedereen die een bijstandsuitkering (Participatiewet, voorheen WWB) aanvraagt, kan te maken krijgen met een ontwikkelassessment.

Succesfactor:

Melba laat zien wat je wel en niet kan. Ook laat het zien welke aanpassingen van de werksituatie nodig zijn én welke wensen je zelf bij moet stellen.